12 юни 2009

Beautiful*

Доживяхме и в България да се провеждат толкова концерти, че да трябва да си избираме на кои да ходим и кои да пропуснем. Ходенето по концерти вече е занимание за много хора, а не само за тесен кръг „разбирачи”. В началото на лятото организаторите се дебнат и кроят стратегии кой кога да обяви концертите си. И тъй като час-два концерт изглеждат прекалено малко, постоянно подхвърлят на медиите допълнителна информация. Започва едно безкрайно мерене. Кой първи ще продаде нацяло билетите; кой певец пристига с по-голям екип; кой идва с повече тирове; кой има повече продадени албуми и други подобни глупости. Все едно музиката се продава в бакалия и можеш да премериш кой музикант е по-голям. Накрая могат да се добавят и интернет форумите, в които на всеки един фен на дадена група се падат по десет човека, които я мразят (!) и се започва едно плюене...

В цялата тази лудница се прокрадват и едни събития, които може би за добро не получават същото внимание. Една музикална легенда пристигна днес в София – прогресив рок великаните от Мерилиън. Пристигнаха на летището с редовен полет на Британските авиолинии, като нормални пътници, за радост на петима фенове, които ги чакаха (Познайте кой беше единият?) Без камери, без медии, без шум, само любовта между музикантите и феновете – истинска, неподправена, красива.Утре е концертът в Зимния дворец и ако искате да видите нещо красиво, знаете къде трябва да бъдете. Ако го пропуснете, аз ще ви разкажа.

We don't have to live in a world
Where we give bad names to beautiful things
We should live in a beautiful world
We should give beautiful a second chance

(Marillion - Beautiful)


* Beautiful - красиво (англ.)

4 коментара:

 1. В моменти като този започвам да чувствам, че живеем в нормална страна. Чувството обаче, не след дълго ме напуска.

  ОтговорИзтриване
 2. Все още нямам сили да коментирам. Опиянението от концерта ме държи здраво вече втори ден и няма намерение да ме пуска.

  ОтговорИзтриване
 3. :) И аз съм така. Затова все още нищо не съм писал. Не мога да намеря думи.

  ОтговорИзтриване
 4. Поредният пример

  ---------

  "Joker Media" разпространиха следното съобщение:

  Емблематичният басист на MOTLEY CRUE, Nikki Sixx, си направи нова татурировка на десния крак, малко над коляното, и то с лика на китариста на бандата, Mick Mars. Татуировката е в пиратски стил и представлява част от последната фотосесия на бандата, издържана изцяло в черно и бяло и в разбойнически дух. Nikki Sixx, който е един от основателите на MOTLEY CRUE, обясни постъпката си като знак за приятелство и дълбоко уважение към китариста и разбира се като поредната изненада и повод за забавление. Mick Mars, от своя страна, много се зарадва и се почувства особено щастлив от този жест.

  ОтговорИзтриване