03 юни 2009

Долу мазните пръсти от Бийтълс

Десетки хиляди певци са изпълнявали през годините песни на Бийтълс. Много от тях не са се справяли особено блестящо. Защо тогава така ме издразниха поредните четири човека миналата вечер в "Мюзик айдъл"? Та нали творецът има право да изрази себе си както намери за добре. Който го харесва - ще слуша, който не го харесва – няма да слуша.

От една страна въпросният концерт се случи в деня, в който писах за Сюзън Бойл и сравнението беше неизбежно. По-лошото обаче беше, че на същия този концерт, на четирима пеещи се падаха шестима хвалещи. А това вече си е проблем, защото когато авторитети възхваляват лошото, хората губят способността да разпознават доброто. Без разпознаване на добро и лошо няма ценностна система. А когато приходите от реклама застанат над ценностната система... е, за това вече наистина не ми се говори...

А всъщност „Жълтата подводница” е много лесна песен и Боян Стойков е пял успешно много по-трудни песни. За да се изпее обаче „Жълтата подводница”, е необходимо в душата на човек да грее едно малко пламъче, което при наличието на чалга угасва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар