05 юни 2009

Нека силата бъде с нас

2011 г., в една далечна галактика, „Синята коалиция” е на власт...

Дарт Вейдър потропва нервно с крак и за момент човек би си помислил, че на металната му маска се прокрадва израз на истинско отчаяние.
- Какво ще правим, господарю?
Императорът гледа сърдито, мята светкавици с ръце и зарежда батерийки по волт и половина.
- Какво да правим? Откъде да знам? Откакто „Синята коалиция” дойде на власт, ни навряха в миша дупка. Не стига, че навремето СДС като бяха на власт, оня джедай Бакърджиев ми взриви „Звездата на смъртта”, че и цели два пъти я гърмя, докато я унищожи, ами сега пак Учителят Костов управлява Съвета на джедаите и пак черен ден няма да видим, докато не го свалим от власт.
- Дарт Юруков ми изпрати холограма сутринта. Армията му е в готовност. Събрал е хиляда нови юристи и готвят нова регистрация.
- Остави го тоя смешник. С една регистрация не може да се оправи от няколко години. На нас ни трябва Димитров. Много гняв има в това момче. Още от малък има проблем, не може да казва „р”, а сега е в сянката на Костов и много го е страх. Знаеш какво казваше Йода: „Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание.” Усещам много страх в него.
- Остави това на мен, господарю. Той ще се присъедини към нас или ще умре.
Дарт Вейдър излиза и развяващата му се пелерина закрива камерата.

Ей такива неща си представям от време на време и си мисля, колко щеше да е весело, ако предизборната кампания се случваше само между съответните заставки по телевизията и изобщо на определените от закона място и време.

8 коментара:

 1. В "далечната галактика" някак си знаем кои са добрите и кои лошите. Тук и днес в лето 7517 от създаването на света кои са добрите?

  ОтговорИзтриване
 2. Винаги съм твърдял, че злото няма персонификация, а е по-скоро концепция. И най-добрия човек може да стане лош. Затова отговорността е на всички добри да се борят срещу злото.

  ОтговорИзтриване
 3. Имам син, който, когато беше малък, ме попита дали лошите хора знаят, че са лоши. И до днес не знам отговора, а синът ми вече има син, който сигурно скоро ще го попита нещо подобно.

  ОтговорИзтриване
 4. :) Няма да му е лесно. Аз от доста време си задавам този въпрос. Струва ми се, че в момента, в който лошият разбере, че е лош, вече не е лош.

  ОтговорИзтриване
 5. Няма добри и лоши. Всичко е относително (питайте Айнщайн). Аз например се стремя да бъда добър според принципите на морала, създаван от родово-общинния строй до сега. Това обаче не означава, че никой не ме мисли за лош. Все пак моралът, както всичко друго е относителен...

  ОтговорИзтриване
 6. Възможни теми за сценария на втора част:
  Императорът, възмутен от самонадеяността на Лорд Сидериус, упорито работи в лабораторията си в източната най-крайна част на родопската галактика върху създаването на ново поколение клонинг. И създава Робот за Закриване на Сините (РЗС).

  В същото време малък отряд бунтовници (последователи на оня джедай Бакърджиев, които още не са разбарали за победата на Синята Коалиция) атакуват малък, но стратегически, команден център на бъдещата нова звезда на смъртта. Строителството на центъра се наблюдава лично от Дарт Вейдър и се извършва насред гъстите гори на планетата АОНСУ от галактиката СИБИР. Проблем на нашите създават местните бели мечки, но тук се намесва принцеса Наде, която с чевръст дипломатически маньовър ги спечелва за каузата (поне мъжките бели мечки много и се радват).

  ОтговорИзтриване
 7. Жоро, ако се впрегнем с теб, такава сапунка можем да измислим, за която даже и Лукас ще ни завиди...

  ОтговорИзтриване
 8. Хайде давайте, че има глад за сериали...криза.

  ОтговорИзтриване