08 юни 2009

Дим без огън

От избори на избори, панаирът става все по-голям. Шумотевица, приказки, скандали. Преди години разголени танцуващи девойки с бюлетини в ръце щяха да ми се видят доста странни. Вчера избщо не ми направиха впечатление на фона на общата лудница.

Няма дим без огън. Или поне така твърдят. В цялата пушилка, която се вдигна вчера, аз обаче не видях огън. Нито видях кой знае каква радост в победителя, нито видях непримиримост в победените. Може би политиците се заразиха от онези 62 процента, които показаха безразличие, нали все пак се очаква политиците да бъдат в унисон с народа. Може пък да са изпаднали в притеснения относно предстоящите избори. Ако картинката се повтори след един месец, предишното съставяне на правителство може и да ни се види много бързо и организирано в сравнение с това, което ни чака.

Снощи Любен Дилов-син каза, че големият губещ на изборите са онези 70 процента от българите, които не са гласували. Дано да е прав и губещи да са само 70 процента.


Снимка: Еленко www.eenk.com

8 коментара:

 1. Може би тези 62 процента показаха не безразличие, а отвращение.

  ОтговорИзтриване
 2. Възможно е. В моите разбирания отвращението е силно чувство, което по-скоро би тласнало човек към действие, а не към бездействие.

  ОтговорИзтриване
 3. Точно там е проблемът. Спряхме да се възмущаваме, отдавна никой не чувства отвращение. Доброволно се отдадохме на наложниците на модата за аполитичния енергичен млад човек.
  Все още нереформираното образование изработва калъпи, които се страхуват да изразяват собствено мнение, чувстват се комфортно в златната среда на статуквото и търсят щастие в имитация на модерни занимания (ето затова ме дразнят фейсбук, техномузиката, Биг Брадър, моловете и екскурзиите до Гърция).
  С оредяването на косите ни изчезва и поколението, което вихреше коси под звуците на метъла в знак на отказ от приравняване. Отдавна се отчаяха наборите на Бийтълс.
  Сега вместо метъл слушам джаз. Защо ли - изглежда това сега е музиката на различните. Това е моето противостоене на чалгакултурата, елементарното мислене и доброволното приравняване. За съжаление обаче процентът на слушащите джаз е много малък, малък е и процентът на все още верните на прогресив рока или ню уейва, а да размяташ грива като че ли е по приятно в Белград и Букурещ, отколкото в София. Има няма общия процент на тези групи е 10. Като изключим носталгично настроените бабички, жестоко подведените турци и дребна група търгаши, ще получим точния резултат - 70% баластра, която като я запалиш - само дим,
  пушек и онова неприятно зловоние.

  ОтговорИзтриване
 4. Внимавай с джаза, Жоро, че на джаз много хубаво се спи.

  ОтговорИзтриване
 5. Верно бе, сигурно затова ги бълнувам едни такива...

  ОтговорИзтриване
 6. ...ще проверим дали верните на прогресив рока сме малко в събота. Ако не напълним Зимния дворец, значи сме на изчезване.

  ОтговорИзтриване
 7. Не се притеснявай, Жоро, временно е. Няма такова нещо като бивш метъл.

  ОтговорИзтриване
 8. Абе ние Зимния надали ще го напълним, че за това си трябват 5-6 хиляди човека, но тъкмо ще се преброим.

  ОтговорИзтриване