23 юни 2009

Тъжен смях


Светът е оцелял, защото се е смял. Надали. Отдавна е доказано, че хората не се размножават чрез смях. Не че хуморът не е важен, но все пак да наричаме нещата с истинските им имена.

И все пак – хуморът е много важен. Всички се чувстваме по-приятно около хора, които се смеят, отколкото около хора, които мрънкат. Всички знаем колко вълшебна може да бъде една шега в тежък момент. На всички ни се иска да имаме чувство за хумор и търсим хората, които имат такова. Интересно, след като хуморът и смехът са толкова важни, защо никой не се грижи за проблемите на хумора? Искам министерство на хумора и хуморна полиция, защото в последно време се прокрадва един такъв много неправилен смях. Хората вече се смеят дори и на неща, които не са смешни.

Вчера по телевизията казаха, че Бойко Борисов бил казал на колегата си Цветанов по време на пресконференцията в нощта след евроизборите: „Отговори и ти, да те еба!”. Ха-ха-ха.

Един приятел ми каза, че АТАКА имат 2000 гласа в ромския квартал в Пловдив. Ха-ха-ха.

В едни пазарджишки села май са купували гласове за по три кокошки на човек. Ха-ха-ха.

Смехът не винаги лекува. Смехът е полезен само когато това, на което се смеем, е смешно. Иначе той манипулира, защото не можем да се прекланяме пред нещо, докато други хихикат по негов адрес.

Радвайте се на смешките, но не забравяйте, че дяволът се разхожда с усмивка на уста.

ПП. Това ще го прочетат най-вероятно само стотина човека, преди да потъне в дебрите на интернета и то нищо няма да промени. Ха-ха-ха.

Илюстрация: emi93

2 коментара:

  1. Да, обикновено на човек му се налага да се смее на нещата, които успяват да се запазят и да стигнат до него. И тъй като министерство на хумора няма, няма и министерство на цензурата, възпитанието, морала и човещината, човек сам трябва да се погрижи за всички тези добродетели в себе си.
    А как да стане, като при пускане на телевизора започва да се облъчва с оня тъжен смях, който му преобръща схващането за смешно с главата надолу и с всички крайници в грешните посоки...

    ОтговорИзтриване
  2. Поне по този показател - чувство за хумор - сме добре с европейската интеграция. Германците се смеят от средна телесна повреда нагоре.

    Да се смееш ли. Да плачеш ли......

    ОтговорИзтриване