08 юли 2009

К’ъв е тоя мада фака, бе?


Българският парламент си има своя д-р Джекил. Депутатът от ГЕРБ Тодор Йосифов през по-голяма част от времето е известен като мениджър ВНОС-ИЗНОС* в завод „Спартак” АД, но от време на време той се превръща в гангстера Маниака – продуцент на лейбъла Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n. и автор на вселенския хит „Бум мада фака”.

В парламента се бяха подвизавали всякакви образи, но ако не ме лъже паметта, такъв герой за пръв път стъпва в Народното събрание. Тъй като се опитвам да бъда позитивен и да използвам всяка възможност, се опитах да си представя как можем да използваме този самороден талант.

Мисля, че той би могъл да поеме веднага ДАМС. Според сайта на Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n. можете да станете член на лейбъла срещу скромните 100 лв. и освен, че за тези пари ще можете да запишете песен, „членове на лейбъла изграждат около вас общество с което се чувствате "рийъл джи" мада факъ”. Това, ако не е далавера, здраве му кажи. А какво би било по-добре за младежта и спорта от това да се почувства човек дори за миг „рийъл джи мада факъ”.

Със своите междукултурни умения той би паснал и като объл камък във външно министерство. Само се страхувам от момента, в който на посещение в България ще дойде Барак Обама, и нашият МВнР мада факъ ще се обърне към него с небрежното „Йо ма нига”. Можем да го пуснем във факултета да потренира малко толерантност, пък и като види малко истински гангстери, може и да му мине ентусиазмът и от „рийъл джи” да стане госпъл мада факъ.

А най-добре да заложим на сигурно и да използваме досегашния му опит. “Шибани куки и шибани сделки, в моя район не стават престрелки” – нарежда Маниака в турбо-хита си. Е, това ни трябва в цяла България, нареждам аз. Взимайте Маниака за вътрешен министър и да се приключва с престрелките.

Време е всички злодеи да разберат, че дните им са преброени. Маниака е вече в парламента и всички пеем „Буум мада фака, ще те стрелна с патлака.”* Дали за по-голяма достоверност или поради някаква друга причина длъжността на Маниака е изписана с главни букви в сайта на ГЕРБ. Тъй като не съм наясно с дълбокия замисъл, за по-сигурно запазих оригиналния правопис.


Можете да видите клипа на песента онлайн тук

Както и да си свалите целия албум, клипа и много други екстри съвсем безплатно тук

ПП Маниака е по-интелигентно изглеждащият младеж, с очилата. Другият "рийъл джи мада факъ" е доктор Флекс.

6 коментара:

 1. Не сте прав, колега, така да отписвате набързо дипломатическите отношения, които този младеж би могъл да осъществи с Барак Обама. Все пак тук става въпрос за рап, за "черната музика", ако така мога да го кажа. Всички знаем от къде идва и сред кои е най-разпространена хип-хоп културата. Аз мисля, че господин Обама не само, че ще оцени по достойнство творчеството на това младо и начетено момче, но и ще оцени, че в България показваме толеранс към една подобна култура. Би било чудесно, след всичките нападки за расизъм към България. Аз съм ЗА !

  ОтговорИзтриване
 2. Куче, дето лае , не хапи. По страшен от тоз пишман гангстер е оня другия гангстер, дето ще се пробва за премиер-министър. И кво стана. От коалиция между гейове и педофили, минаваме на управление от мутри и пишман рап-циници.

  ОтговорИзтриване
 3. ебаси мамата...

  ОтговорИзтриване
 4. ПОБЕДАТА НА ПП ГЕРБ
  Е ПОБЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ

  доц. д-р Любима Йорданова, политолингвист


  Победата на ПП ГЕРБ на парламентарните избори, проведени на 5.07.2009 г., беше очаквана и регистрирана в социологическите прогнози.

  Това, което надмина обаче и най-смелите очаквания на анализаторите, беше именно безапелационната победа на ГЕРБ, получила повече от два пъти гласове като подкрепа от българските граждани в сравнение с Българската социалистическа партия, явила се на изборите като Коалиция за България.

  Причини за победата на ПП ГЕРБ

  Комплексна причина е общото недоволство на българските граждани от: неосъществения български преход като хармонизацията с правилата на Европейския съюз и спряното финансиране по Европейските фондове; развихрилата се корупция в невиждани за най-новата ни история мащаби; изборния туризъм от съседна страна; уродливото обществено явление „купуване на гласове”, факти, които не ни представят като демократична европейска държава. В този спектър от натрупани негативни явления, предизвикали сериозната негативна реакция на населението и увеличили активното му участие в изборите, се включва и рецесията.

  Всички тези причини обаче не биха довели до получения резултат, ако не беше извършената огромна разяснителна работа от ръководството и членовете на ПП ГЕРБ за основните приоритети на партията. Те обиколиха страната и разговаряха лично с гражданите – на големите, малките и най-малките населени места. Не като изборна кампания, а като човешки разговор за сериозните проблеми на държавата, които се споделят от повечето български граждани.

  ПП ГЕРБ беше подпомогната и от многобройните кампании, предприети като лична инициатива на отделни граждани или групи от граждани /особено за гласуването в чужбина – в редица европейски държаваи, при саботаж от страна на Министерството на външните работи/ и разпространявани главно в интернет-пространството.

  Многобройни текстове, включително и на политически блогъри и видеоклипове разясняваха съвременната политическа ситуация в България и насочваха българите към изборната технология, която трябва да се следва, за да се осъществи политическата промяна в България.

  Една сериозна гражданска загриженост за развитието на обществото и реални действия за осъществяване на политическата промяна по демократичен път чрез гражданско участие и действие.

  Парламентарните избори показаха, че гражданското общество вече не е фикция, не е идея, а реалност в България.

  ОтговорИзтриване
 5. Уважаема доц. Йорданова,

  Надявам се да сте на същото мнение, когато утихне първоначалния ентусиазъм и на вашия любим лидер му се наложи за първи път да направи това, което обещава. Практиката е показала не веднъж, че хората искат ред, но ако може той да важи за всички други освен за тях самите.

  ОтговорИзтриване
 6. Толкова много може да се каже по въпроса, но едва ли ще има смисъл. Но пък, ако погледнем ситуацията от забавната страна, поне човекът не е изпълнявал чалга хитове :D Реално обаче...хич не е забавно...

  ОтговорИзтриване