13 юли 2009

За кожата на един мада фака


Надали и най-смелите врагове на Бойко Борисов са мечтали, че толкова скоро ще имат възможност да се нахвърлят върху него с критики. Съмнявам се също така и да са имали представа, че повод за това ще стане „отзоваването” на нашумелия напоследък рапър Маниака. В общия вой трудно може да се каже кой за какво се сърди, но се открояват няколко основни групи:

Сеирджиите – все им е тая дали този, за когото са гласували, влиза в парламента, стига да влезе някой като Гошо Тъпото. Умират си от мъка, че няма да могат да гледат и слушат простотиите на Маниака. За тяхна радост обаче има светлина в тунела – Калинка Крумова. Най-младата депутатка в 41-вото НС сякаш усети, че е дошъл нейният час и още тази сутрин даде интервю за БТВ. Ако сте го изпуснали, не се притеснявайте, ще можете да гледате повторението по „Господари на ефира”.

Параноиците – автори и любители на конспиративни теории, с бледа кожа и плах поглед. Бързо правят справки кой е следващ в листата на ГЕРБ и редят поредната конспирация. Могат да си направят временен лагер в Бургас, защото ако и Божидар Димитров стане министър, има шанс почти всички от листата да влязат за малко в Народното събрание. Не се учудвайте, че параноиците са малко напрегнати в последно време. Новите лица в този парламент са много, така че са много заети.

Демократите – не могат да понасят Маниака, но знаят, че цената на демокрацията е да изтърпят и такива народни представители. Падат си малко мъченици и правят сравнения с подобни бисери от минали състави на парламента. Сравнително спокойни са, защото знаят, че с толкова непознати лица със сигурност ще изскочи поне още един подобен, за да внесе мир в демократичните им души.

Справедливите – също не могат да понасят Маниака, но наред с него и маса други. Доводът им е, че докато има престъпници и мутри в парламента, може да го има и Маниака. Намират се предимно по форумите, защото само там можеш да наречеш някого престъпник без доказателства и да ти се размине. За тях добра новина няма. Те ще си останат вечно нещастни.

Буквоядите – любители на закона и ловци на грешки. Знаят, че Бойко Борисов няма право да отзове депутат и си умират да го повтарят. Само допринасят към общия хаос без това да има някакъв позитивен ефект. Радват се на неочаквания подарък, но пазят сили за по-големи случаи.

И много други, които само усилват шумотевицата, докато човек просто не смени канала, прелисти страницата или напусне сайта.

Ехо, някой чете ли още?

5 коментара:

 1. Доколкото разбрах няма такова нещо като "отзоваване", въпросното момче самичък е казал, че щом ще дъни по тоя начин останалите, по-добре да се откаже да влиза в парламента. Поне вчера така разправяше Бойко Борисов при Цветанка Ризова.

  ОтговорИзтриване
 2. Така е. Няма механизъм, чрез който да се отзовават депутати... за съжаление.

  ОтговорИзтриване
 3. Нооооу! Ма нигъ 'с гоин' доун!

  ОтговорИзтриване
 4. Йеееес! Мада Факата да си ходи!

  ОтговорИзтриване
 5. Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Цонко Цонев - ц,ц,ц,ц,ц,ц - голямо цъкане ще падне в нашата държава. Тц!

  ОтговорИзтриване