01 юли 2009

Monsters of Kavarna

По какво си приличат Калиакра Рок Фест и легендарният Monsters of Rock?

Както вече стана традиционно, и тази година на Камен бряг слънцето бе посрещнато рано сутринта на 1 юли. За съжаление тази година празникът донесе и една нелепа смърт. Един младеж падна в шейсет метрова пропаст и загина. Кметът Цонко Цонев реши да не отлага празненствата, за да не излезе, че десет хиляди души са били път напразно. В крайна сметка не е само „джулая”. На същия ден започва и Калиакра Рок Фест и нищо не трябва да помрачава настоението и да застава на пътя на бирата, кебапчетата и рока.

Всичко това ми навя спомени за Monsters of Rock през 1988, когато двама души бяха смазани до смърт от тълпата, но организаторите бързо ги отнесоха и не прекратиха феста. Вярно е, че това се случи по време на фестивала и прекратяването му щеше със сигурност да доведе до безредици, при това със сто и двадесет хиляди, а не с десет хиляди.

От този инцидент насам фестивалът в Донингтън парк е с доста намален капацитет. Най-многобройната публика от 1989 до днес е осемдесет и три хиляди. Сигурността е доста завишена и за радост подобен инцидент не се е повтарял.

Какво ли ще се промени в Каварна?

Няма коментари:

Публикуване на коментар